portfolio

𝖫𝖴π–ͺ𝖠𝖲・π–ͺ𝖠𝖴π–₯𝖬𝖠𝖭𝖭

schools in MUNICH

 

student project / 2016

Urban presence, collective use.
MUNICH, GERMANY.

 

During this project, the qualities found in the schools built in the last hundred years were analyzed and attempted to combined and reinvented. This involved creating and organizing an internal environment that not only accommodates today’s teaching methods but is also flexible and stable enough to adapt to future educational ideas. That means considering the building part of the public realm, taking on the challenge to express its presence.

The school stands alone as an independent solitary next to the church. The ground floor opens up to the sheltered courtyard and includes teachers' rooms as well as a canteen that can be used as an auditorium. The characteristic feature of the typical floor plan is a surrounding hallway along the facade that connects all the pupils of one floor with each other and is wide enough to also enable children to work and play there. The inner organization consists of a conglomerate of classrooms of different learning types. The rooms are paired with each other and internally illuminated by light shafts.

Through this arrangement, playful inner connections are possible and different surroundings for different learning techniques are accessible without leaving the classroom at all.

 

Next Post

Previous Post

© 2022 portfolio

Theme by Anders Norén